Valencia orasul florilor


Aroma florilor care vestesc primavara te ameteste. Mirosul de azahar (flori de portocali )aduce de mana primavara , aroma dulce ,imbatatoare ,care nu se poate uita niciodata, inunda aerul de bucurie , de iubire , de liniste ….cum spunea Neruda “Quiero hacer contigo lo que la Primavera hace a los cerezos”

   1. Salcam japonez
    Planta cataratoare, puternica, foarte ramificata cu o crestere rapida si foarte longeviva. Ramurile sunt asemanatoare vitei de vie. Plantei ii trebuie spatiu pentru dezvoltare si punerea in valoare a florilor. Frunzele si florire sunt asemanatoare cu cele ale salcamului insa de dimensiuni mult mai mari. Florile apar din luna mai cand frunzele plantei sunt mici. Florile au culori de la alb, mov liliachiu, si roz, asemanatoare unor ciorchini imensi. Wisteria este o planta foarte decorativa putand fi un punct de atractie al gradinii atunci cand este inflorita.

    Puente de las flores, traverseaza parcul Turia , podul este numit asa pentru ca niciodata nu lipsesc florile , de patru ori pe an se schimba in functie de anotimp sau de sarbatoare.

     Cyclamen in rosu si alb

     Iubiti-va mult ! 😀

     Reclame

     4 gânduri despre „Valencia orasul florilor

     1. Pingback: Duminică înflorită « Elisa-gradina mea de vis

     2. Buna!
      Este Valencia din Spania sau Valencia din Los Angeles?Fiindca eu am vazut copaci din astia infloriti in Valencia din CA 🙂
      Ialomiteanco..nu stiu nimic despre tine sau mi-ai spus si am uitat 😦 Te pup oriunde ai fi 🙂

     Comentariile nu sunt permise.