Cat dureaza iubirea ?¿


    Se spune ca, in timp, orice relatie se erodeaza. Se spune ca sentimentele fierbinti de la inceput se pierd. Se spune ca nu suntem monogami prin natura noastra si ca majoritatea cuplurile raman impreuna din inertie. Ce anume face ca o iubire sa dainuie pana la adanci batraneti? Sexul fierbinte lipsit de orice tabu? Lipsa certurilor? Lucrurile comune sau, dimpotriva, diferentele?
    Oamenii ar trebui sa inceteze sa mai priveasca cuplul pe care il formeaza ca pe un lucru fix. Iubirea este mobila, prin aceasta intelegand ca orice relatie se afla intr-o permanenta evolutie. Fiecare om are propria sa istorie personala formata din valorile, tabieturile, esecurile care l-au modelat de-a lungul timpului, formandu-l asa cum este el. Iubirea nu presupune anihilarea diferentelor sau inexistenta certurilor. Un cuplu este dorinta de fuzionare, constructie si evolutie. Si asa se naste povestea.

    E-adevarat ca fiecare om traieste in propria sa lume si ca niciodata nu putem vedea lumea comuna prin ochii celuilalt. Observam ca in zilele noastre ideea de cuplu a suferit schimbari majore. Luna de miere a devenit saptamana de miere, iar casatoria un act care survine dupa 5-8 ani de trait impreuna. Acesta nu este un lucru neaparat rau. Una din ingredientele cheie ce garanteaza longevitatea unui cuplu este cunoasterea partenerului. Ni se intampla de multe ori sa ne proiectam dorintele si fanteziile asupra unor persoane ne potrivite noua. Credem ca el sau ea este intr-un fel, asteptam sa fie intr-un anumit fel si putem avea surpriza ca, in timp, sa descoperim ca el sau ea nu este baiatul, respectiv fata viselor noastre. Cu totii ne investim partenerul la inceputul relatiei cu propriile noastre fantasme erotice. Unele cupluri ajung sa se desparta cand nepotrivirea este constientizata, altele incearca sa apeleze la schimbare. Se intampla ca unul dintre parteneri sa-si doreasca sa-l schimbe pe celalalt, ca pe o dovada a victoriei personale sau a iubirii.

Reclame