Salata de fructe ….


Cica… cica, bunul simt e geniul umanitatii. Iar intelepciune este numai in adevar.
Or, adevarul niciodata nu a fost unul singur. Din pacate, fiecare isi asuma dreptul de a emite adevarul absolut. Care nu exista. Iar adevarul majoritatii de foarte multe ori contrazice intelepciunea proverbului: mai bine sa te culci flamand, decat sa te trezesti dator.
Datori suntem mereu. Datori sa recunoastem o ordine de fapte care nu ne aranjeaza. Intotdeauna. Dar pe care o urmam supusi. Din interes. Sau din jena. Pana si marinimosi deseori suntem din bunul calcul.
Ce sa faci: unii au in adancime numai golul si intunericul. Altii (practici) ar inhama si fluturii la trasura.
Cei mai multi oameni pot vorbi cu sufletul lor. Unii niciodata. Numai zeii stau mereu in altar, iar preotii in anumite ceasuri. In afara de aceste ceasuri, preotii isi traiesc viata ca oamenii de rand: in egoism, contrazicere, interes si galceava. Nu poti, nu ai dreptul sa-i judeci pentru asta. Desi?! In cele mai multe religii preotul se crede ceva mai mult decat zeul. Si inca. Ciudata ideie de a fi placut lui Dumnezeu numai pe cale negativa: nelucrand duminica, nemuncind in posturi, neiubind toata viata cum fac calugarii. Netraind. Or, cand nu traiesti, e usor sa nu ai pacate. Si: nu toti care mor, au avut o viata.


Reclame