Acest text imi da de gandit intotdeauna….


Lent moare cel ce devine sclavul obisnuintei, repetand in fiecare zi aceleasi parcursuri, cine nu schimba marca, cine nu risca si schimba culorile hainelor, cine nu vorbeste necunoscutului.
Moare lent cine evita o pasiune, cine prefera negrul pe alb si puncturile pe „i” in loc de un tot de emotii, chiar acelea care fac sa straluceasca ochii, acelea care transforma un cascat intr-un suras, acelea care fac sa bata inima in fata greselii si sentimentelor.
Lent moare cine nu rastoarna masa, cine este nefericit la munca, cine nu risca siguranta pentru nesiguranta, pentru a-si indeplini un vis, cine nu-si permite macar o data in viata sa ignore sfaturile bunului simt. Lent moare cine nu calatoreste, cine nu citeste, cine nu asculta muzica, cine nu gaseste delicateta in el insusi. Moare lent cine isi distruge amorul propriu, cine nu se lasa ajutat; cine lasa sa treaca zilele lamentandu-se de propriul ghinion sau de ploaia neintrerupta.
Lent moare cine abandoneaza un proiect inainte de a-l incepe, cine nu pune intrebari despre argumente pe care nu le cunoaste, cine nu raspunde atunci cand i se cere ceva ce stie.
Sa evitam moartea in doze mici, amintindu-ne mereu ca a fi viu cere un efort mult mai mare decat simplu fapt de a respira.
Doar energica rabdare va duce la ajungerea unei splendide fericiri.”
(Pablo Neruda)
E bun de citit din cand in cand…si sa ne amintim ca viata e scurta, doar una si mai ales ca viata, in ciuda tuturor problemelor, stresurilor si temerilor , viata este frumoasa…depinde mult cum vrem s-o interpretam si s-o „jucam”
Textul de fapt este o poezie si este atribuita pe nedrept lui Neruda. Autoarea de drept se numeste Martha Medeiros si este braziliana…

„MUERE LENTAMENTE ” – Martha Medeiros

· Muere lentamente quien se transforma en esclavo del hábito, repitiendo todos los días los mismos trayectos, quien no cambia de marca, no arriesga vestir un color nuevo y no le habla a quien no conoce.

· Muere lentamente quien hace de la televisión su gurú.

· Muere lentamente quien evita una pasión, quien prefiere el negro sobre blanco y los puntos sobre las „íes” a un remolino de emociones, justamente las que rescatan el brillo de los ojos, sonrisas de los bostezos, corazones a los tropiezos y sentimientos.

· Muere lentamente quien no voltea la mesa cuando está infeliz en el trabajo, quien no arriesga lo cierto por lo incierto para ir detrás de un sueño, quien no se permite por lo menos una vez en la vida, huir de los consejos sensatos.

· Muere lentamente quien no viaja, quien no lee, quien no oye música, quien no encuentra gracia en sí mismo.

· Muere lentamente quien destruye su amor propio, quien no se deja ayudar.

· Muere lentamente, quien pasa los días quejándose de su mala suerte o de la lluvia incesante. · Muere lentamente, quien abandona un proyecto antes de iniciarlo, no preguntando de un asunto que desconoce o no respondiendo cuando le indagan sobre algo que sabe.

· Evitemos la muerte en suaves cuotas, recordando siempre que estar vivo exige un esfuerzo mucho mayor que el simple hecho de respirar.

· Solamente la ardiente paciencia hará que conquistemos una espléndida felicidad…….

Viata este frumoasa!

Reclame

3 gânduri despre „Acest text imi da de gandit intotdeauna….

  1. E foarte adevărat. Cineva m-a întrebat odată „când ai facut ultima data, ceva cu adevărat nebunesc, care să încalce regulile.. ceva ce-ţi trece prin cap ?” Ştii ce am constatat? Că aproape niciodată. Şi e păcat.. uităm să trăim..

Comentariile nu sunt permise.